Mozsgói terepfutó pályák

A két erdei futópályát 2020 augusztusában jelöltük ki. A kijelölésre a mozsgói önkormányzat biztosított számunkra festéket, a Mecsekerdő Zrt az engedélyeztetési eljárásban volt segítségünkre.
Az útvonalak a csodálatos Pringl- völgyből indulnak, akárcsak az Ezüsthárs tanösvény. A kis pálya az Aranyosi-domb megkerülésével vezet vissza minket a völgybe jelzése a fekete kis futóalak. A piros nagyobb kör pedig egy kissé beljebb kalauzol minket a tanösvény nyomvonalán és az Alsóhegy mögött a Mária-útra csatlakozva tér vissza a völgybe, jelzése piros futóalak. A kis pálya végig erdőben vezet, a nagyobb pályán egy picit kivezet az erdőből és csodálatok kilátást ígér a dombtetőn.
Két erdei futó útvonalat jelöltünk ki a kisebb 2,5 km a nagyobb 8,5 km hosszúságú. Ajánljuk mindenki számára, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik az erdőben, a pályák alkalmas a kezdő futók számára is hiszen a terepfutás tipikusan egy olyan sport, ahol az ember saját maga osztja be a tempóját és az időt és természetesen nagyobb emelkedőknél egyáltalán nem probléma, ha az ember belesétál egy kicsit. Kiválóan alkalmas csalási sétákhoz is egyaránt.
A pályák térképét és GPS trackjét, a megadott linkekről akár futóórákra le is lehet tölteni.
Az útvonalak bárki számára ingyenesen használhatóak, bármikor betartva a természetjárás szabályait. Várunk mindenkit sok szeretettel!
 

 
Az útvonal a Pringl-völgyből indul, akárcsak az Ezüsthárs tanösvény. A pálya az Aranyosi-domb megkerülésével vezet vissza minket a kiinduló pontra a völgybe. Jelzése fekete futóalak.
Túra típusa: futókör
Táv: 2,5 km
Időigény: minimum 12 perc egyéntől és kondiciótól függően.
Túra besorolása nem igazán releváns
 
Az útvonal a Pringl-völgyből indul, akárcsak az Ezüsthárs tanösvény, ezt jelzést követi az első 2 km-es, az Alsóhegy mögött a Mária útra csatlakozva tér vissza a Pringl- völgybe. Jelzése piros futóalak.
Túra típusa: futókör
Táv: 8,5 km
Időigény: minimum 40 perc egyéntől és kondiciótól függően.
Túra besorolása nem igazán releváns