ÚJABB FEJLESZTÉSEK MOZSGÓN

EREDMÉNYEINK A MAGYAR FALU PROGRAMBAN

A Magyar Falu Programban a Kormány célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének, életminőségének javítását, valamint a fiatalok helyben maradásának elősegítését, és az elvándorlás visszaszorítását. Ezért meghatározta azokat a fontos alappilléreket melyek vonzóbbá teszik a vidéki életet a lakosság számára.

A Magyar Falu Program pályázatai több ütemben jelentek meg 2019. február és november között.. A települések 2019. év végéig az összes megítélt támogatási forrást megkapják.

MOZSGÓ eddig 3 programra pályázott sikeresen. Az önkormányzatoknak nem kell biztosítani önerőt, a támogatás 100 % intenzitású.

Az elnyert összérték: 16 308 250.-Ft.

„ESZKÖZFEJLESZTÉS BELTERÜLETI KÖZTERÜLET KARBANTARTÁSÁRA” ALPROGRAM

Újabb, több művelőeszközzel ellátott, kommunális traktorral gazdagodott Mozsgó önkormányzata. Az ARBOS 2025 márkájú traktorral füvet nyírhatunk, szemetet szállíthatunk, kiegészítő eszközeivel (hótolólap, szárzúzó) havat tolhatunk, mulcsozhatunk.

A traktor és kiegészítőinek értéke 8.442.960.- Ft.

„TEMETŐ FEJLESZTÉSE” ALPROGRAM

Új urnafal kialakítását teszi lehetővé a 3.802.560.- Ft értékben elnyert támogatás. Egyre többen választják ezt a temetkezési módot, ezért volt szükség az új urnafal megépítésére. A pályázatból 36 kolumbáriumot tud az önkormányzat készíttetni.

A Magyar Falu program folytatódik, a beadott és megnyert pályázatokról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.