ÖTVEN ÉV 1970 – 2020

„Ötven év. Mondhatni vízválasztó. Ilyenkor az ember óhatatlanul visszapillant és számba veszi, mi értelme volt az életének. Volt pár felejthetetlen pillanat – gyermekeink születése, házasság, többszöri találkozások. Az eltelt évek szétszórtak bennünket, és sajnos néhányan meg sem érhették ezt a szép napot. 50 éve kiléptünk a nagybetűs életbe. Voltak és lesznek jó és rossz napjaink, de most csak a szépre emlékezzünk!” – így kezdte köszöntőjét Schludtné Dombos Hajnalka a találkozó szervezője 2020. június 27-én Mozsgón a kultúrházban.

 A 33 fős osztályból tizenöten jöttek el a találkozóra, öten már nem jöhettek. A tanítók közül Puskás Istvánné osztályfőnök ünnepelt velük; sajnos a többi pedagógus már nem.

1970-ben köszöntek el iskolájuktól, 5 év után találkoztak ismét. Dombos Hajni a 36 éves találkozószervezését vállalta először, majd 46 év utánit újra, és most következett az 50.

 A család mindenben támogatta (főzés, emléklap és emlékfal készítés, versmondás, fényképezés, emlékgyertyák készítése). „Édes Lányom, akkora 5-öst érdemelsz, hogy kilóg a naplóból!” – jegyezte meg Magdi néni, volt osztályfőnökük.

A kötetlen beszélgetés során mindenki mesélt az életéről, családjáról, munkájáról. Megelevenedtek a régi emlékek, a gyerekcsínyek, a közös kirándulások. Jó volt együtt lenni, visszaemlékezni, megfiatalodni, ismét gyerekként gondolkodni. A találkozó végén megköszönték a szervezést, és kérték a Schludt családot, hogy ismételten legyenek gazdái a következő összejövetelnek.

Alsó sor: Varga Mária, Grósz János, Léránt Katka, Puskás Istvánné 

Felső sor: Stepper Anikó, Györe János, Csabai Mária, Perecz Mária, Derjanecz Gyula, Bogdán Sándor, Marosits Kálmán, Gróti Ágnes, Dombos Hajnalka, Tollár István, Lengl Mária, /Gelencsér Klára később érkezett/.