MOZSGÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

                         MOZSGÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

 

Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója és energetikai korszerűsítése Mozsgón

 

Mozsgó Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016.05.12. napon a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett Településkép, közösségi tér fejlesztése című, VP6-7.2.1-7.4.1.1-16. kódszámú felhívásra, mely pályázat 2018.08.01. napon támogató döntésben részesült. A vissza nem térítendő támogatás összege: 75.953.289Ft. A támogatás intenzitása: 90%-os.

 

A projekt során a Támogatási szerződésben vállalt valamennyi tevékenység megvalósult:

  1. Projektelőkészítési tevékenység: projektterv készítés, energetikai feladatok és energetikai dokumentáció elkészítése, valamint beruházást támogató engedélyezési szintű tervek készítése
  1. Közbeszerzési eljárás lefolytatása
  1. Építés: A Kiállítótér épülete teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Az épület új, illetve kiegészítő hőszigetelést kapott. Az összes nyílászáró lecserélésre került, modern, műanyag, jól szigetelő nyílászárókra. Az elavult villamos áram hálózat szabványoknak megfelelően teljeskörű felújításon esett át. A beltéri lámpák világításkorszerűsítése is megvalósult. A telepített napelemes rendszer teljesítménye: 3kW. A fűtést 1db Ergofém Ergotherm típusú 38kW-os kazán látja el, melyet egycsöves szellőzőrendszerrel láttunk el.
  1. Építés: A Kápolna épülete teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Az épület új tetőszerkezetet kapott. A bejárati ajtó és az ablakok az eredeti formában kerültek újjáépítésre. Az épület köré kőszegélyes kavicssáv készült. Az épület villamos-, és világításkorszerűsítésen esett át. Levegő-víz hőszivattyús rendszer került kialakításra padlófűtéssel kiegészítve. A telepített napelemes rendszer teljesítménye: 3kW.
  1. Projektmenedzsmenti tevékenység ellátása
  1. Műszaki ellenőri tevékenység ellátása
  1. Kötelezően ellátandó nyilvánosság biztosítása

 

A projekt közvetlen célcsoportja Mozsgó Községi Önkormányzat, mint tulajdonos, a község lakói és látogatói. A projekt a célcsoport számára kedvezőbb megoldásokat eredményez, pozitív hatást gyakorol. A közösségi élet feltételei javulnak, igényesebb, barátságosabb környezetben valósulhatnak meg az egyes rendezvények.

A fejlesztéssel jelentős energiaköltség megtakarítást értünk el, a környezetbarát megoldásoknak köszönhetően kevesebb károsanyag kibocsátás várható.

 

A projekt kezdési időpontja: 2016.08.01.

A projekt befejezési időpontja: 2023.01.31.

 

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásáért.