Kirándulás a Villányi térségben

Augusztus 13-át nem munkával, hanem kikapcsolódással töltötték az önkormányzat közfoglalkoztatottjai. A kirándulás célja Villány és környéke volt.
A program első állomása: Drávai hajókirándulás. Az érintetlen természeti környezetet sokan most fedezhették fel. Ezt követően az ebédet Harkányban, a Dráva Hotelben fogyasztottuk el. A legnagyobb déli hőségben jól esett a villányi Bock Pincészetet felkeresni. A vezetett pincelátogatás közben jóféle borokat kóstolhattak. A legnagyobb meglepetés a 100 méteres pince végén található különleges kialakítású körpince, más néven a Bock Kápolna volt. A 17 méter átmérőjű, 6 boltíves körpince különleges akusztikája, fénytechnikája és hangulata révén kiváló helyszínül szolgál koncerteknek, esküvői szertartásoknak. Felejthetetlen élményt adott.
Utolsóként a Nagyharsányi szoborparkot keresték fel. A Szársomlyó részét képező sziklafal peremén új panorámasétány létesült, mely sokaknak nagy kihívást jelentett. A fémből készült kilátón 700-nál több lépcsőfokon juthattak el a célig. Élményekben gazdagodva töltötték el a résztvevők ezt a napot!