Iskolai családi Alkotóműhely

2019.12.06-án, a Mikulás érkezését várva, családilag összegyűltek egy kis alkotásra a kultúrházba. A második évben sikerült megrendeznie a szülői munkaközösségnek, az önkormányzat támogatásával és a pedagógusok aktív közreműködésével ezt a nagy sikerű készülődést.

Adventi hangulatban több mint tízféle alkotásba foghattak gyerekek, szülők, nagyszülők, az otthon lakói, bárki a falu lakosságából.

Készült fából kisfenyő, textilhulladékból manó, papírcsíkokból fenyő, asztaldísz élő fenyőből és tobozokból, spatula angyal és rénszarvas. A könyvtár dolgozóival filc karácsonyfadíszeket és papírfonatból csillagot lehetett készíteni. Hitoktatói támogatással készült a tortapapír angyal és az üveg mécses tartó. Hogy mindezt a sok apróságot haza is lehessen szállítani épségben, ajándék tasakot is tudtak hajtogatni az ügyeskedők.  A konyhában sült az illatos mézeskalács, gőzölgött a tea és a finom libazsíros „hagymás süti”, a zsíros kenyér uzsonna. Pattogott a kukorica, mert még a Mikulás mozi is csak azzal az igazi. A Mikulással fotózkodni nyolcadikban sem ciki (még szerencsére), így bárki pózolhatott a nagyszakállúval.

Hisszük, hogy ezek olyan élmények, amik örökre megmaradnak. Reméljük a jó hangulat a következő évben is összehozza a barkácsoló készülődőket adventkor.