Út épül Jedinka-szőlőhegyre

Út épül Jedinka-szőlőhegyre

Mozsgó Önkormányzata a Zártkerti Program elnevezésű pályázaton 10 Millió Ft 100 %-os finanszírozású, vissza nem térítendő támogatást nyert, a pozitív döntés 2018. április hónapban érkezett.

A felhívás a zártkertekben, falusi szőlőhegyeken, gyümölcsösökben lévő értékek megóvására vonatkozott, a zártkerti területek megközelítését érintő utak javítására. Mozsgó Község Önkormányzata fontosnak tartotta a Jedinka-szőlőhegyre vezető út megújítását. Évek óta gondot okoz, hogy a csapadékos időjárás miatt az út járhatatlanná válik az anyagtalaj átnedvesedése miatt, kisebb esőzés következtében is, napokig el tud lehetetlenülni a terület személyautóval való megközelítése. Most pályázati forrásból megoldást találtunk a problémára, így javítani tudunk a szőlőhegyi ingatlanokat művelő személyek helyzetén, elősegítve a terület mezőgazdasági hasznosítását.

Az új út a temető előtti körforgótól indul, majd a víztározótól vezet fel Jedinkára. Az út a víztározótól már a jelenlegi út felett fog haladni a Kertész István-féle pincéig. A pincesoron északi és déli irányban is kiépül – ahogy a mellékelt térképen is látszik.

A régi, most fával benőtt utat megtisztítják, elegyengetik, ezt követően 30 cm vastagságban újrahasznosított építés-bontási hulladékból származó, osztályozott és minősített darált téglatörmelékkel beszórják.

Az út 1763 m hosszú, 4 m széles, és 30 cm vastagságú a javító réteg.

A javítóréteg tervezett vastagságának elérését követően, az építési forgalom, illetve a normál járműforgalom fogja betömöríteni.

Az útépítés önállóan nem volt pályázható, ezért a természetes lefolyású területen, a felújítandó, meglévő földút mellett, az út vízelvezetéséhez kapcsolódó, a víz-visszatartást célzó, csapadékvíz tároló földmedence kiépítését tervezzük megvalósítani.

A megvalósítást még ebben az évben elkezdjük, reméljük mindenki megelégedésére fog szolgálni a tervezett út.

Kovács Zsolt Vilmos

Polgármester

Kedves Látogató!

Nagy öröm számomra, hogy a világhálón találkozhatunk, és ez úton nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mozsgó község honlapján!

Bővebben

A weblapot böngészve megismerheti Mozsgó értékeit, nevezetességeit, látnivalóit, kulturális életét, múltját, jelenét.

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm falunk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap. Hiszen naprakészen értesülhetnek a falu eseményeiről, a programjainkról, de a törvényi változásokat, a körjegyzőség, a képviselőtestület híreit is megtalálhatják. Képviselőtársaimmal, munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy Mozsgó községben érdemes legyen élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, távlati terveket szőni, mert aki itt él, az látja a falu jövőjét, fejlődését.

Szeretnénk, ha Ön is részese lenne munkánknak, ha úgy érezné, hogy Ön is tehet falunk felemelkedéséért. Véleményét, ötleteit megoszthatja e fórumon keresztül.

Kívánom, hogy e portál tartalmában elmerülve ismerje meg jobban Mozsgót. Ha még nem járt nálunk, látogasson el hozzánk!

Kovács Zsolt, polgármester

Mozsgó Község Önkormányzatának információs lapja

Önkormányzati vágópont

Mozsgó Község Labdarúgó csapata

Népi játékok

Pályázat