Ünnepélyes megnyitó

Kovács Zsolt Vilmos Polgármester megnyitó beszédében köszöntötte a megjelenteket és megköszönte, hogy minden évben találkozhatunk a Pringli-völgyben.

„Büszke vagyok arra, hogy Mozsgói vagyok!” – hangoztatta, s magyarázatként hozzáfűzte, hogy amiből, akiből kevés van az kuriózumnak számít; országunkban tehát ahhoz az ezer főhöz tartozni aki MOZSGÓI, különleges érték. A mozsgói emberek vendégszeretőek, ünnepeljük hát a fesztivállal. – kérte.

Megköszönte a Mozsgóért Egyesület tagjainak hogy minden évben ezért a nívós rendezvényért tevékenykednek társadalmi munkában. Nyakasak is vagyunk – folytatta, idézve Lengyeltóti Jánost, aki 30-40 éve Juniális néven indította ismét útjára ezt a népszokást: „Ha mozsgói a kakas, üssd, nem lesz majd nyakas!” - Végül polgármester úr jó szórakozást kívánt a vendégeknek.

 Nagy Csaba a kakasfesztivál fővédnöke megköszönte a meghívást Kovács Zsolt Vilmosnak és a rendezőknek. Ezt követően átnyújtott polgármesterünknek egy kincses ládikót. A ládikó egy füzetet tartalmazott az összes Baranya megyei értékkel, és egy image filmet.  

A Mozsgói Kakasfesztivál 2015. évtől a Baranya Megyei Értéktár részét képezi kulturális örökség kategóriában, a kakas-ütés hagyományának, a helyi népszokások megtartásának és ápolásának őrzéséért.  

Fotók: Balogh Bea

Első nap képei ide kattintva megtekinthetőek.

Máodik nap képei ide kattintva megtekinthetőek. 

Kedves Látogató!

Nagy öröm számomra, hogy a világhálón találkozhatunk, és ez úton nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mozsgó község honlapján!

Bővebben

A weblapot böngészve megismerheti Mozsgó értékeit, nevezetességeit, látnivalóit, kulturális életét, múltját, jelenét.

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm falunk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap. Hiszen naprakészen értesülhetnek a falu eseményeiről, a programjainkról, de a törvényi változásokat, a körjegyzőség, a képviselőtestület híreit is megtalálhatják. Képviselőtársaimmal, munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy Mozsgó községben érdemes legyen élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, távlati terveket szőni, mert aki itt él, az látja a falu jövőjét, fejlődését.

Szeretnénk, ha Ön is részese lenne munkánknak, ha úgy érezné, hogy Ön is tehet falunk felemelkedéséért. Véleményét, ötleteit megoszthatja e fórumon keresztül.

Kívánom, hogy e portál tartalmában elmerülve ismerje meg jobban Mozsgót. Ha még nem járt nálunk, látogasson el hozzánk!

Kovács Zsolt, polgármester

Mozsgó Község Önkormányzatának információs lapja

Önkormányzati vágópont

Mozsgó Község Labdarúgó csapata

Népi játékok

Pályázat