Musical Est

Zenés esténket augusztus 26-án rendeztük meg a Biedermann-kastélykertben. Az impozáns környezet adta három évvel ezelőtt az ötletet az Önkormányzatnak, hogy megmutassa a Zselic egyik ékkövét az ide látogatóknak, ezért - hagyományteremtő céllal - augusztus utolsó hétvégéjén kitárja kapuit a 110 éves Biedermann-sírkápolna és kastélykert.

Ezen a szép nyári estén a színpadi előadások mellett történelmi sétára is invitáltuk vendégeinket. A kápolnát a Mozsgóért Egyesület tagjai mutatták be, meséltek a család történetéről, az épületekről, a parkról. A kápolna romos állapotában is impozáns, életre szóló élményt nyújtott azoknak, akik éltek a felkínált lehetőséggel.

A megnyitó után a Kaposvári Roxínház társulata másfél órás műsorral szórakoztatta a nagy számban megjelent közönséget. Zenés, táncos produkciójukban részleteket adtak elő a Hair, Hotel Mentol, Jézus Krisztus Szupersztár, Sose halunk meg, Rómeó és Júlia musicalekből.

A Hair című musicalben a tánc erejével mutatták be a szabadság és a  kötetlen élet érzését. Szabolcsi János, a Roxínház  oszlopos tagja izgalmas, bátor, átütő hangon adott elő részleteket a Jézus Krisztus Szupersztár musicalből. Ezt követte a Sose halunk meg film főcímdala a „Nagy utazás”,amely hangzásában néhol vidám, néhol szomorkás.  Zseniális alakítást nyújtottak a színpad ifjoncai a Hotel Menthol jelenetében. Ez a könnyed, laza  rock and roll  stílusban előadott vízparti twist party hűen visszatükrözi a fiatalok affinitását,  élni akarását. Méltó befejezése volt az estének a mindenki által kedvelt és szeretett Lehetsz király című betétdal a Rómeó és Júliából. „Miért ez a nép itt nem olyan, hogy békében éljen boldogan! A vérében a harc, a láz, a mi városunk más.” - éneklik  őserővel. 

Kedves Mozsgóiak!  Ahová ennyi szép, kimagasló,  elsőrangú produkció tömörül, ott merészen mondhatjuk, hogy mi MOZSGÓIAK ”a szerencse fiai” vagyunk.

Továbbra is  közös erővel  létrehozott produkciókkal szeretnénk folytatni munkánkat, kulturális élményeket nyújtva Önöknek.

   

   

Fotók: Ken Owen

 

Szervezők

Kedves Látogató!

Nagy öröm számomra, hogy a világhálón találkozhatunk, és ez úton nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mozsgó község honlapján!

Bővebben

A weblapot böngészve megismerheti Mozsgó értékeit, nevezetességeit, látnivalóit, kulturális életét, múltját, jelenét.

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm falunk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap. Hiszen naprakészen értesülhetnek a falu eseményeiről, a programjainkról, de a törvényi változásokat, a körjegyzőség, a képviselőtestület híreit is megtalálhatják. Képviselőtársaimmal, munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy Mozsgó községben érdemes legyen élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, távlati terveket szőni, mert aki itt él, az látja a falu jövőjét, fejlődését.

Szeretnénk, ha Ön is részese lenne munkánknak, ha úgy érezné, hogy Ön is tehet falunk felemelkedéséért. Véleményét, ötleteit megoszthatja e fórumon keresztül.

Kívánom, hogy e portál tartalmában elmerülve ismerje meg jobban Mozsgót. Ha még nem járt nálunk, látogasson el hozzánk!

Kovács Zsolt, polgármester

Mozsgó Község Önkormányzatának információs lapja

Önkormányzati vágópont

Mozsgó Község Labdarúgó csapata

Népi játékok

Pályázat