Látványfőzés a Paprika étteremmel

Tóth Brigitta, a Paprika étterem tulajdonosa és Gujzer Tibor Benedek mesterszakács ételbemutatóján vehettek részt az érdeklődők a Mozsgói Egészségnapok keretén belül. A látványos főzésnél az egészséges, zsír- és szénhidrátszegény ételek bemutatóján volt a hangsúly. A recepteket Horváth Tímea táplálkozás és életmód tanácsadó állította össze. A Sziget Fittnes menü megrendelhető az Tesco területén lévő étteremben.

Néhány recept az elkészültek közül:

Cukkinis lecsós csirkemell: A paprikát, paradicsomot, hagymát, cukkinit vízben megpárolom, hozzáadom a darabokra felszelt csirkemellet, sóval, borssal fűszerezem. Amikor megfőttek a hozzávalók besűrítem zabos, joghurtos habarással. 

Marokkói fasírt kölessel: 50 dkg darált pulykahúst, két hagymával 5 dkg dióval, enyhén csípős paprikával, sóval, borssal, csipet fahéjjal és örült köménnyel összekeverem, hűtőben érlelem, sütőpapíron a sütőben megsütöm. Joghurtos, korianderes mártogatóssal tálalom. 

 

    

 

 

Kedves Látogató!

Nagy öröm számomra, hogy a világhálón találkozhatunk, és ez úton nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mozsgó község honlapján!

Bővebben

A weblapot böngészve megismerheti Mozsgó értékeit, nevezetességeit, látnivalóit, kulturális életét, múltját, jelenét.

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm falunk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap. Hiszen naprakészen értesülhetnek a falu eseményeiről, a programjainkról, de a törvényi változásokat, a körjegyzőség, a képviselőtestület híreit is megtalálhatják. Képviselőtársaimmal, munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy Mozsgó községben érdemes legyen élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, távlati terveket szőni, mert aki itt él, az látja a falu jövőjét, fejlődését.

Szeretnénk, ha Ön is részese lenne munkánknak, ha úgy érezné, hogy Ön is tehet falunk felemelkedéséért. Véleményét, ötleteit megoszthatja e fórumon keresztül.

Kívánom, hogy e portál tartalmában elmerülve ismerje meg jobban Mozsgót. Ha még nem járt nálunk, látogasson el hozzánk!

Kovács Zsolt, polgármester

Mozsgó Község Önkormányzatának információs lapja

Önkormányzati vágópont

Mozsgó Község Labdarúgó csapata

Népi játékok

Pályázat