Közfoglalkoztatottak napja

A polgármester úr kezdeményezésére 2011 óta minden évben ünnepeljük a közfoglalkoztatottak napját. (Ehhez hasonló kezdeményezéssel máshol még nem találkoztam.)

Kovács Zsolt ünnepi megnyitó beszédében köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, hogy 2011 óta van lehetőség közfoglalkoztatásra, ami a kölcsönösségen alapul: az ő célja a falu építése, szépítése, fejlesztése, amelyek feltételeiért minden tőle telhetőt megtesz, a közmunka programban dolgozó falubeliek pedig a kezük munkájával, a megvalósításban vesznek részt. Mivel a közfoglalkoztatottak díjazása államilag megszabott, a képviselő-testület ezzel a nappal szeretné kifejezni köszönetét és megbecsülését a faluért dolgozók iránt. A közös munkát és a haladást elégedettséget adó eredményként értékeli. Megtudtuk, hogy jövő év márciusától megszorítások várhatók, ami 40-50 fő elbocsátását követeli majd meg. Polgármesterünk ragaszkodni fog a tisztességesen dolgozókhoz és ezután is értelmes, hatékony munkavégzésre törekszik.

Az ünnepen saját pálinkájával kínálta meg az egybegyűlteket. A délelőtt folyamán dinnyét, sört, üdítőket szolgáltunk fel, majd a frissen készült pince- pörköltből fogyaszthattunk ebédre. A desszert jégkrém volt. Zene, beszélgetés és egy jó hangulatú focimeccs tette hangulatossá az együtt töltött időt.

A teljesség igénye nélkül megszólítottam néhány résztvevőt:

Pfaffné Horváth Ágnes a gyerekei miatt örül, hogy helyben dolgozhat. Jól érzi magát az összeszokott csapatban és azért, mert a faluért, az itt élőkért adhatja keze munkáját.

A faluszépítő brigád öt éve alkot egyöntetű csapatot, akik közösen gondozzák, szépítik Mozsgót. Köszönik a polgármester úrnak, hogy a mai ünneppel kifejezte irántuk megbecsülését, hogy emberszámba veszi őket.

Kovács Dóra Zita a szociális segítők nevében elmondta, hogy jó alkalomnak tartja ezt a napot egymás megismerésére, és reméli, hogy nem csak az összeszokott csoportok beszélgetnek majd egymással.

A vezetőség ezúton köszöni Tormási Vikinek, hogy összefogta az ünneppel kapcsolatos teendőket, Szabados Zoltánnak és Bilanics Sándornak a finom ebédet, a segítőknek a munkáját.

Bóni Tünde

 

 

 

 

Fotók: Balogh Bea