1956-os megemlékezés

Különleges módon hívták fel a figyelmet az iskola tanárai és a tanulók az október 19-én megtartott megemlékezésre: magyar zászlót lengető motoros és egy gyerekzsivajtól hangos oldtimer gépjármű vonult végig az utcákon korhű öltözékben. Az ötlet és megvalósítás Puskás Péter pedagógustól származott.

Ezt követően láthattuk és hallhattuk az ünnepi megemlékezést, melyet Orbánné Matus Erzsébet koordinált, és tanította be az iskolásoknak. Az ovisok kedves műsorát nézhettük meg elsőként, amit nagy koncentrációval adtak elő. Mozsgó nyugdíjasai énekükkel színesítették az ünnepet. A nyolcadikos diákok színvonalas műsora érzelmekkel átitatva tárta elénk 1956 őszének eseményeit. A prózai és zenei részek összhangja elgondolkodtatóvá és élményszerűvé tette a megemlékezést. Külön csodaként értékeltem, hogy amint a diákok a földre rogytak - felelevenítvén a harcban elesettek áldozatát - eleredt az eső.

 

A műsort követően főhajtással ás koszorúk elhelyezésével tisztelegtek a forradalomban elhunytak felé Mozsgó és Almáskeresztúr község vezetői, képviselői.

Valódi ünnepnek, megemlékezésnek lehettünk a szemtanúi.

A rendezvényekről készült képek ide kattintva megtekinthetőek.

Kedves Látogató!

Nagy öröm számomra, hogy a világhálón találkozhatunk, és ez úton nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt Mozsgó község honlapján!

Bővebben

A weblapot böngészve megismerheti Mozsgó értékeit, nevezetességeit, látnivalóit, kulturális életét, múltját, jelenét.

Az érdeklődők mellett külön szeretettel köszöntöm falunk lakóit, akiknek reményeim szerint segítséget nyújt a megújuló honlap. Hiszen naprakészen értesülhetnek a falu eseményeiről, a programjainkról, de a törvényi változásokat, a körjegyzőség, a képviselőtestület híreit is megtalálhatják. Képviselőtársaimmal, munkatársaimmal azért dolgozunk, hogy Mozsgó községben érdemes legyen élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, távlati terveket szőni, mert aki itt él, az látja a falu jövőjét, fejlődését.

Szeretnénk, ha Ön is részese lenne munkánknak, ha úgy érezné, hogy Ön is tehet falunk felemelkedéséért. Véleményét, ötleteit megoszthatja e fórumon keresztül.

Kívánom, hogy e portál tartalmában elmerülve ismerje meg jobban Mozsgót. Ha még nem járt nálunk, látogasson el hozzánk!

Kovács Zsolt, polgármester

Mozsgó Község Önkormányzatának információs lapja

Önkormányzati vágópont

Mozsgó Község Labdarúgó csapata

Népi játékok

Pályázat